Tilburgs Mediafonds

Subsidie aanvraag bij Tilburgs Mediafonds

tilburgsmediafonds


Met financiële steun van de gemeente Tilburg is het Tilburgs Mediafonds opgericht, dat onafhankelijke journalistieke projecten gaat steunen in Tilburg en omstreken. Daarvoor is voor de komende twee jaar een bedrag van 150.000 euro beschikbaar. De onafhankelijke stichting, officieel ‘Stichting Stimuleringsfonds Tilburgse Journalistiek’ gedoopt, opende per 1 juli een eerste subsidieronde.

Heb jij een idee voor een kwalitatieve, lokale nieuwsproductie? Wil jij inwoners van Tilburg en omstreken informeren over zaken die hen aangaan? Ben jij die gedreven onderzoeker die tegels wil oplichten?

Het Tilburgs Mediafonds staat open voor aanvragen van journalisten en anderen die een journalistieke verdiepingsslag op lokaal nieuws kunnen leveren.

Waar moet een aanvraag aan voldoen?
- Journalistieke kwaliteit en diepgang
- Typisch lokaal/regionaal nieuws
- Maatschappelijk relevant en actueel

Kijk voor de volledige toetsingscriteria in het reglement. De eerste subsidieronde loopt van 1 juli tot 1 september 2019. Binnen zes weken na afloop van de sluitingstermijn, krijg je bericht of jouw aanvraag gehonoreerd is.

Het Bureau voor Lokale Zaken wil graag samenwerken met lokale onderzoeksjournalisten. Ben je onderzoeksjournalist uit de regio en zou je een aanvraag willen doen, dan kun je contact met ons opnemen. Wij kunnen assisteren bij het aanvragen van subsidie (ook bij andere fondsen). En je kunt meteen gebruik maken van de beschermde werkomgeving van het Bureau.